Egy rövid bejegyzés a lehetőségek miatt.
Vasárnap sem volt hatalmas tömeg, meglepően sok volt viszont a turista. Hiába, nem véletlen a dolog, sokan inkább a borfesztivált, vagy a Nemzeti Vágtát választották.
Ma már utolsó nap van, keményen kell inni! :) Palóc Serfőzde, Jó Palóc világos 5,2%. Krémes hab, világos szín, aromás malátás illat. Nem tűnik túl sűrűnek, de van egy markáns korrekt íze.
Kapucinus világos. Szokásos krémes hab, parfüm illattal és ízzel, amiből előbújik egy enyhén kesernyés íz. Máshol azt mondták, még kezdők, majd belejönnek később! :)
Békésszentandrási szilvás 3,7 %. Se nem sör, se nem szilvalé, ez valami új minőség, de igazak a híresztelések tényleg finom.
Vissza a bázisra a Serforráshoz! Rászánom magam a Korty aszús sörre. 6%. Nem rossz, egy pillanatig sör, utána egyre inkább aszúba megy át a végén gyümölcsös lecsengéssel.
Mályi Ászok Sörfőzde következik, mivel odairányítottak. Rauschberg Barna 6,2%. A Fekete Démonra hasonlít, csak erősebb és karakteresebb az íz. Vigyázni kell, itt minden sörben komoly az alkoholtartalom, még talán a mondottnál erősebbek is.
Hammurápi 8,4 % A Fóti Sörfőzdétől. Ők készítik a Keserű Mézet is, de azt majd máskor. A Hammurápi félbarna, tripla malátás. Annyira telt finom íze van, hogy csak a korty végén érezni a komoly erőt benne, nincsen az a jellegzetes alkoholos íz, ami az erősebb sörökre jellemző. Nagyon jó munka.
Köleses forralt sör 3%. Meg kellett volna kóstolnom a köleses sört mert fesztivál kedvenc volt, nekem a forralt jutott, ami olyasmi, mint a forralt bor, csak ez sör. Érezni a kölest, legalábbis van benne a többi sörtől eltérő íz és nem is rossz, már elsőre sem.
A Zip's alap lenne ilyen alkalmakkor, most a végére hagyom. Majdnem rá is fázok, mert csak az IPA maradt. Gyorsan kérek belőle, legalább ez meglegyen nekem, de az ivással még várok, tisztuljon a fejem. Ebben segít egy adag Töki Pompos. Újjnyi sűrű habbal kaptam és még 20 perc múlva is ott van a sörön. Na, ez szerencsére nem egy Lindenhof, az tuti. Erről előbb elhiszem, hogy indiai sör, mint a Cobráról. Az ilyen sörök miatt lehetett valamikor India a Brit Birodalom ékköve. Valami van ott Miskolcon a vízben, vagy a levegőben, hogy ilyen jó sörök készülnek. Tartsák meg jó szokásukat!
Most várhatok egy évet, vagy mehetek vidékre ezekért az igazán jó sörökért... nem vigasztal, még ha addig lesz is cseh sörnap...