A profitéhség folyamatosan igyekszik valami olyan új dolgot kitalálni, amivel nagyobb haszonra lehet szert tenni. Jó esetben ez lehet egy olyan termék, melyben az innováció, a minőség és a megjelenés színvonalas egysége ötvöződik. Azonban a legtöbb esetben mindössze egy csillogó-villogó köntösbe öltöztetett, az igénytelenséget leplező, de kiszolgáló gagyit alkotnak.
A sör sokak begyében van. Nem elégé elegáns, a manapság ismét megvetett munkásokhoz kapcsolódik, sokan különböző okokból negligálják és macerás előállítani, amihez problémaforrás a természetes összetevők. Tehát kellene helyette, egy hasonló erős alkoholtartalmú, metroszexuális ízvilágú alkoholos ital, amit olcsó előállítani. Erre volt a egyik kísérlet a cider, amit szájderként adtak elő, de a magyar nyelv úgy ismeri, mint cíder, azaz almabor. Ezt akkor készítettük, ha abban az évben túl sok alma termett. Normális esetben a bor szőlőből készül. Ezzel is vannak gondok, hiszen még az olcsó almát is meg kell termelni, amit meg kell fizetni, föld kell hozzá, szakértelem stb..
Volt egy kakukktojás a kereskedelemben, mégpedig a Bacardi Breezer. Ez egy rum alapú, gyümölcsízű, szénsavas kész koktél. Viszont egy erős márkanevet tartalmazott és nem lehetett csak úgy koppintani. Viszont az ára elég magas, hiszen egy koktél sem olcsó.
Azonban az alapvető irány, hogy erjesztett cukorból olcsón alkoholos italt készítsenek, már ezzel adott volt. Még maradt egy feladat, meg kellett az eredetitől különböztetni. Erre jött a zseniális ötlet, ha amúgy is kamu a gyümölcs benne, akkor a színezés is felesleges, tehát még olcsóbb is, ha marad egyszerűen áttetsző. Még kevesebből kijön, ha elhanyagoljuk a rumot és egyszerű desztillált szeszből készítjük. Ezzel megszületett a hard seltzer.
Nézzük tehát mi történik, ha a Cár/Moszkva/Iván és hasonló nevű reggeli gyorsítókat szénsavas vízzel felhígítjuk és adunk hozzá természetazonos aromát! Csak új dizájnt kell adni neki és készen is vagyunk a hard seltzerrel. A gyártók ilyenkor kikérik maguknak, hogy az ő termékük a legmagasabb minőségi szabályoknak felelnek meg, egy egészen másik szegmens stb. A valóság azonban az, hogy a szódavizet leszámítva nem sok a különbség. Sőt, a hazai pálinkaimitációknál már az ízesítés is adott. Mondhatni, a munkások reggeli tüskéje egy very hard seltzer szóda nélkül.
Én innentől kezdve mosom kezeimet, szóltam előre.