Ismét eljött az év első sörfesztiválja, szokás szerint a Gellért Szállóban. Nem ma kezdték, ez már az ötödik alkalom, csak úgy rohan az idő. Ahogyan azt már bevezették, most is korlátlan lesz a fogyasztás, ami ritkaság az itthoni fesztiválokon. Hogy minél több különböző sört lehessen kóstolni, 1 és 2 decit csapolnak a belépőhöz járó korsóba. Ez lehetőséget ad, hogy ne csak a mennyiségi ivóknak legyen kellemes a rendezvény.
Három napos az esemény, amiből a péntek és szombat a 17-24 óra közötti idő maga a sörözés. Vasárnap sörbranch néven lesz ebéd 12-15 h között, korlátlan étel- és sörfogyasztással. Az első két nap sörvacsora is lesz, de arra minden hely betelt. Lesznek belga sör mesterkurzusok 19-20 h között, persze kóstolással, azonban erre még pluszban kell költeni. Belépők elővételben 5990 Ft, a helyszínen 6990 Ft. Belga sör mesterkurzus 4490 Ft. Sörbrunch 10550 Ft, gyerekeknek 3-12 év között 5275 Ft.
A rendező a Sörmester, ők leginkább belga sörökről ismertek, de van minden más jóság is náluk. Természetesen a lényeg a kínálat, ami leginkább az ismertebb hazai főzdék korlátlan fogyasztáshoz sokszorosan bőséges számát jelenti, de vannak nagyüzemi német és cseh sörök is. Egy párat kiemelnék közülük. A csehektől a Mazák itthon ritka madár, a Permon valamivel könnyebben beszerezhető, nos itt lesz mind a kettő. A hazaiak közül a LöWOLF vadiúj márka, de a Mókos Sörház, a Ninka Project, a Sörműves Kezek, vagy a Vaskakas Sörfőzde is legfeljebb névről, hírből ismerős, vagy még úgy sem. Aztán vannak olyan állandó fesztiválszereplők, akiknek a kínálatát nagyjából végigittam, mint a Legenda, Fóti, Ugar, Fehér Nyúl, Sörműves, Monyo. Mindet nem sorolom fel, ott vannak a honlapon, link a képre kattintva. Részletesebb lista a szuretlen.hu oldalon.
Személyesen, a blog szempontját nézve, tesztek nem lesznek a fesztiválról, mert inkább többfélét kóstolnánk, hogy beazonosítsuk a későbbi célpontokat. Bár sokan csinálják, hogy egy deciből írnak teszteket, mondanak véleményt, azonban szerintem egy sör ennél többet érdemel, idő is, normális mennyiség is kell hozzá.
Még a helyszínről annyit, hogy igazi '80-as éveket idézően ódon hangulatú a beltér, de szépen karban van tartva. Kulturált a személyzet, ami igazi előkelő légkört teremt. Hírek szerint az eladása folyamatban van, szóval ki tudja meddig lesz itt ilyen esemény. Vagyis már tavaly el is adták és felújítást, átépítést ígér az új tulaj.